Jag har den sista tiden behandlat två helt olika hästar, olika åldrar, olika mål, olika ryttare, olika förutsättningar men med en sak gemensamt. Skritten. Ingen av dem har varit ”igång” i träning, men skrittats regelbundet på varierat underlag. 

När jag kommer ut och ska behandla en häst som är under igångsättning så är jag ganska ofta förberedd på att den kan vara öm i sin muskulatur. Naturligt eftersom nya muskler byggs upp, det kan behövas hjälp på traven med lite massage för att komma vidare.

Tillbaka till dessa två hästar, SÅ fina i sin muskulatur. Fint musklade genom hela kroppen. Och för mig är det alltid kul att kunna ta tag i det lilla och arbeta förebyggande istället för problemlösande, mitt mål som friskvårdskonsulent.

Efter detta har jag själv börjat skritta betydligt mer, kan nöja mig med att skritta ut en längre runda i skogen och se det som en del av träningen. Tycker redan att jag ser en ryggmuskulatur som är starkare och finare. 

Så mitt tips är helt enkelt att skritta mer, ut i skogen över stock och sten, gräs och stigar, variera underlaget och njut av vår härliga natur. 

Ta hand om er!

Kategorier: Vardag

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − ett =