Jag fick upp ögonen för det ordentligt under min utbildning, en praktikdag var det som behövdes för att jag skulle köpa hem ett själv. Det bästa köpet jag gjort när det gäller utrustning till mina hästar.

Jag älskar det för att det ger hästen en ärlig chans att jobba rätt, även om vi som ryttare inte alltid har kapaciteten att själva rida oss dit. Jag förespråkar såklart bra ridning, och att det är det viktigaste men det är aldrig en nackdel att komplettera sin träning med ett Equiband. Det hjälper inte bara din häst, det hjälper också dig att utvecklas och er som ekipage att komma vidare. 

Jag har varit säker på att jag ridit min häst genom ryggen, det är väl vi alla när vi känner att vi har en bra känsla i vår ridning. Första gången jag red med Equibandet upplevde jag det som att jag plötsligt satt 10cm högre upp. Varför blir det då så? Vad gör equibandet?

När magbandet sätts på aktiveras magmusklerna och då kommer ryggen också aktiveras, vilket gör att mage och rygg kan jobba som de antagonister de är. Detta ger i längden en bättre hållbarhet för hästen, och en trevligare relation för er tillsammans.

Banden kan användas både i ridning och vid arbete från marken, magbandet är guld värt och det använder jag flera dagar i veckan. Då och då sätter jag även på bandet runt bakbenen för att stämma av och se oliksidigheter. Målet är inte att detta ska behövas hela tiden utan när musklerna är aktiverade och börjar bli starka så är effekten kvar även när banden inte är där. Då behöver det bara användas ibland för att påminna musklerna. Det är detta som jag tycker gör att man inte kan kalla det för en inspänning med inspänningar är effekten ofta betydligt kortare. Dessutom spänner du inte in med banden, bara påminner om kroppens naturliga funktioner.

Så när ni kommit ner hit i läsningen så kanske ni kan förstå varför mitt svar på många frågor är Equiband.

Vill du veta mer om hur jag använder mitt och hur det skulle hjälpa dig och din häst hör av er! Säljer inte banden själv utan hänvisar till Svensk hästrehab, men hjälper er gärna med utprovning och tips.

Kategorier: Vardag

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fyra =